Diffus ventilation: Loftet der vinder på alle parametre

Siden den første store danske projektering med diffus indblæsning i 2010, og efterfølgende projekter, er det bevist, at princippet om diffus ventilation i kombination med lydabsorberende plader i loftet byder på så mange æstetiske, økonomiske og funktionelle fordele, at ingen anden loftsløsning kan slå det.

Princippet kombinerer den bedste lyddæmpning med den bedste ventilation: Plenum over loftet udnyttes til trykkammer, som fordeler indblæsningsluften jævnt gennem hele loftfladen. Det vil sige, at der ingen punktindblæsning sker gennem anemostater, som skaber trækproblemer. Efterfølgende har man derfor også fuld frihed til at ændre møbleringen.

Løsningen fylder mindre i rummet: Trykkammereffekten kan minimere den totale konstruktionshøjde til 200 mm, da man ikke skal fremføre luftkanaler til indblæsningsarmaturer.
Løsningen larmer mindre: Diffus ventilation er stort set lydløs, så det samlede lydtryksniveau minimeres og bidrager positivt til rumakustikken.

Løsningen koster mindre: Diffus ventilation er billigere både i anlæg og i drift: Der skal ikke trækkes et system af ventilationsrør, hvilket sparer på anlægsudgifter.  Og så kræves der så lavt et indblæsningstryk, at ventilationen år ud og år ind dagligt forbruger mindre strøm. Ved nybyggeri kan man ovenikøbet udnytte, at diffus ventilation kræver mindre plads. Ved etagebyggeri vil dette medføre store besparelser.

Dæmper støj: Diffus ventilation opnås bedst sammen med akustikplader fra Ecophon. Dermed opnås fuld akustisk dæmpning på hele loftpladen samtidigt med optimal udluftning. Ecophons produkter til nedhængte lofter er testet og fungerer optimalt sammen med diffus ventilation. 

Få gratis rådgivning

Akustik er Ecophons kernekompetence, men vi har akkumuleret viden og testresultater gennem de ventilationsprojekter, vi har deltaget i og stiller gerne den viden til rådighed gennem forespørgsler, seminarer m.v.

Kontakt os gerne for mere information og personlig rådgivning på telefon 3677 0909.

 

Læs mere og download vores folder om diffus ventilation